Ajankohtaista

Yhä useampi on luopunut fossiilisesta lämmityksestä valtionavustuksen siivittämänä

Lämmitysremonttien kustannuksiin on haettu vilkkaasti avustusta ELY-keskuksesta

Jo noin 30 000 omakoti- ja paritaloasujaa on vaihtanut pois fossiilisesta lämmityksestä vuosien 2020-2023 aikana. Pientalojen omistajat ovat vaihtaneet öljy- ja maakaasulämmitysjärjestelmiään muun muassa ilma-vesilämpö- ja maalämpöpumppuihin sekä kaukolämpöön. Hyvinkäällä öljylämmityksestä kaukolämpöön on vaihtanut vuosien 2020-2023 aikana noin 40 kiinteistön omistajaa. Näistä 28 on pientaloja. Tämä tarkoittaa, että nykyään Hyvinkäällä kulutetaan vuodessa öljyä yli 200 000 litraa aiempia vuosia vähemmän.

Lämmitysremontteihin on hakenut koko maassa pelkästään ELY-keskuksesta avustusta yli 28 500 öljylämmityksen vaihtajaa ja miltei 1 000 maakaasulämmityksen vaihtajaa. Tarjolla on myös muita tukimuotoja kuten ARA:n energia-avustus ja korotettu kotitalousvähennys verotuksessa.

Lämmitysmuodon vaihtaminen on suuri investointi, joten saatavilla olevat tuet kannattaa hyödyntää. Nyt on hyvä ajankohta lämmitysremontille, sillä ELY-keskus myöntää 2 500 ja 4 000 euron avustuksia vielä noin 11 000 öljy- tai maakaasulämmityksen vaihtajalle. Hakemusten käsittely on tällä hetkellä nopeaa ja kestää noin kaksi kuukautta. Käsittely on nopeutuu, kun hakemuksen tekee sähköisesti.

Apua ja neuvoja tuen hakemiseen saat hyvinkääläisten omasta EnergiaHelppi palvelusta tai Pirkanmaan ELY-keskuksesta. Lue lisää aiheesta Motivan verkkosivuilta.

Skip to content