EnergiaFiksu Hyvinkää

Hanke

Paikallisen ilmastotyön hanke

EnergiaFiksu Hyvinkää on Ympäristöministeriön rahoittama hanke koskien kuntien ilmastohankekokonaisuutta.

Kuka toimii hankkeen toteuttajana?

EnergiaFiksu Hyvinkää -hankkeen toteuttajana toimii Hyvinkään Lämpövoima yhteistyössä Hyvinkään kaupungin kanssa.

Mitä hanke tekee ja mitä ovat sen tavoitteet?

Energiafiksu Hyvinkää -hankkeessa on toteutettu energianeuvonnan sähköinen palvelualusta, jolla olet tällä hetkellä. Hankkeella on tarkoitus lisätä hyvinkääläisten energiatietoisuutta sekä kannustaa vähäpäästöisempiin lämmitysratkaisuihin. Hyvinkää kuuluu FISU- ja HINKU-kuntiin, ja kaupungin tavoitteena on olla hiilineutraali vuoteen 2030 mennessä.

Hankkeen osana toimii alueellinen energianeuvonta, joka on maksutonta kaikille asiakkaille hankkeen aikana. Hyvinkään energianeuvontapalvelu ylläpitää myös alueen taloyhtiöfoorumia, jossa jaetaan kokemuksia ja tietoa taloyhtiöille erilaisista korjaus- ja energiansäästöhankkeista.

Lisätietoa FISU-verkostosta tältä sivulta. 

Lisätietoa HINKU-verkostosta tältä sivulta. 

Kuinka kauan hanke kestää?

Hanke kesti vuoden 2021 keväästä vuoden 2022 kevääseen, mutta verkkosivujen ja energianeuvonnan palvelut jatkuu Hyvinkäällä.

Onko hankkeella muita päämääriä?

Hankkeen jatkotoimenpiteinä käydään muiden lähikuntien kanssa energianeuvonnan sekä palvelualustan toteutusta läpi, jotta vastaavanlainen alusta saataisi monistettua myös lähikuntiin. Alustavia keskusteluja on käyty tästä muun muassa Järvenpään sekä Nurmijärven kuntien kanssa.

Hankkeen tulokset

Hankkeessa luotiin paikalliselle energianeuvonnalle palvelualusta, jonne on kerätty ajantasaista tietoa saatavilla olevista energia- ja korvausavustuksista, energiatehokkuustoimista sekä ilmastoystävällisistä lämmitysratkaisuista. Hankkeessa tehtiin myös kohdemarkkinointia pientaloalueille, joissa tiedettiin olevan paljon öljylämmitteisiä kiinteistöjä.

Hankkeen aikana uusi palvelualusta keräsi katselukertoja 3139 kappaletta. Palvelualusta ja aktiivinen markkinointi toivat uusia asiakkaita ennätysmäärän paikallisen energianeuvonnan piiriin. Kohde markkinoinnin tuomia hyötyjä ei pystytty vastausten perusteella arvioida, vaikka se toi energianeuvonnalle ja uudelle palvelualustalle näkyvyyttä.

Energianeuvonnan toteutuksen aloittamisesta ja palvelualustan monistamista lähikuntiin neuvotellaan hankkeen päätyttyä.

Lisätietoa hankkeesta voit lukea myös Ympäristöministeriön sivuilta.

 

Skip to content