Yritykset

Energiafiksua yritystä rakentamassa.

Yrityksille energiansäästöstä voi olla monenlaista hyötyä. Keskeisimmät hyödyt ovat energiansäästöön liittyvä taloudellinen sekä imagollinen näkymä, joka taas puolestaan voi tuoda asiakkaita enemmän yritykselle.

Yrittäjän arki on myös hektistä. Se, että liiketoiminnan hoitaminen vie oman aikansa – pitäisi vielä kiinteistön kunnossapidosta jaksaa välittää. Pienemmillä yrityksillä ei välttämättä ole kiinteistöhuoltoa tekemässä tarvittavia huoltoja tai ohjaamassa talotekniikkaa kiinteistön tarvitsemalla tavalla.

Tutustu esimerkiksi taloyhtiöiden EnergiaManageri-sivulla tarjoamiimme palveluihin. Ottamalla yhteyttä meihin, voimme kertoa tarkan tarjouksen juuri teidän kiinteistöönne. 

Yritysten energiatuki

Yritysten on mahdollista hakea Business Finlandin myöntämää investointitukea energiatehokkuutta parantaviin uudistuksiin. Avustettavia hankkeita on muun muassa osa lämpöpumppuhankkeista, aurinkopaneelihankkeet  ja uuden innovaation hankkeet.  Yritysten energiatukeen pääset tutustumaan tarkemmin sivulla Avustukset.

Hyvinkääläisyritysten energiatehokkuuskilpailu

Hyvinkään kaupunki, Hyvinkään yrittäjät ja Riihimäen-Hyvinkään kauppakamari järjestävät vuosittain energiatehokkuuskilpailun, johon osallistuvia yrityksiä kannustetaan energiatehokkuuteen ja uusiutuvan energian käyttöön. Kilpailuun voivat osallistua kaikki Hyvinkäällä toimivat yritykset, niin paljon energiaa tarvitsevat suuryritykset, kuin vähemmällä energialla pyörivät pienyrityksetkin.

Kilpailu tukee osaltaan Hyvinkään toimenpiteitä hiilineutraalisuutta tavoittelevien HINKU-kuntien ja kestävää kehitystä tavoittelevien FISU-kuntien verkostoissa. Yritysten mukaan saaminen ilmastotyöhön on tärkeää, sillä yritykset vastaavat noin 40 % Hyvinkään ilmastopäästöistä.

Kilpailu järjestettiin viime vuonna 2022 jo 11. kertaa ja energiatehokkuuspalkinnon sai Mäntymäen luomutila.

Aiempien vuosien voittajia ovat:

 
Skip to content