Ajankohtaista

Ajankohtaisia uutisia ja hanketarinoita

Tältä sivulta löydät ajankohtaisia uutisia liittyen EnergiaHelppi-palvelualustaan sekä erilaisia tarinoita energiafiksuista hankkeista Hyvinkäällä.  

Energiaillassa 17.4. kuulet asiantuntijoiden opastusta ja vinkkejä mm. energiansäästöstä, lämmitystavan muutoksista, ilma- ja maalämpöpumpuista, aurinkovoimasta, sähkösopimuksista ja paljon muusta. Paikan päällä kahvitarjoilu.

Jos harkinnassa on energiaremontti kannattaa toimia nyt - ELY-keskuksen avustuspäätöksen saa tällä hetkellä noin kolmessa kuukaudessa hakemuksen jättämisestä.

EENergy on EU:n rahoittama hanke, joka myöntää yhteensä 900+ kpl 10 000 euron avustuksia eri puolille Eurooppaa pk-yrityksille, jotka haluavat toteuttaa toimenpiteitä energiankulutuksensa ja siten CO2-jalanjälkensä pienentämiseksi.

Taloyhtiöille, Ara-yhteisöille ja henkilöasiakkaille myönnetty asuinrakennusten energia-avustus ja kaukolämpöavustus päättyy vuoteen 2023. Uusia hakemuksia ei oteta enää vastaan.

Hyvinkään kaupunki järjestää jo 12. kertaa energiatehokkuuskilpailun Hyvinkään Yrittäjien ja Riihimäen-Hyvinkään kauppakamarin kanssa. Kilpailuun etsitään hyvinkääläisiä yrityksiä, jotka ovat tehostaneet energiankäyttöään tai edistäneet uusiutuvan energian käyttöä.

Hyvinkään Lämpövoiman ja Hyvinkään – Riihimäen – Mäntsälän Kiinteistöyhdistyksen järjestämä Energiailta hyvinkääläisille taloyhtiöille tiistaina 10.10.2023 Hyvinkään Villatehtaalla Studio Donnerin tiloissa

Nyt on hyvä ajankohta lämmitysremontille, sillä ELY-keskus myöntää avustuksia vielä noin 11 000 öljy- tai maakaasulämmityksen vaihtajalle ja hakemusten käsittely on tällä hetkellä nopeaa.

Vuoden 2022 koulujen ja päiväkotien energiansäästökilpailun palkintojenjakotilaisuus pidettiin keskiviikkona 12.4.2023 Hyvinkään kaupungintalolla.

Järjestämme Hyvinkään Lämpövoiman toimistolla Sahanmäessä keskiviikkona 12.10.2022 EnergiaHelppi-päivän. Tapahtumaan on avoimet ovet klo 10 – 14 välillä. Tule kuulemaan vinkkejä energiansäästöön. Tarjolla lohisoppaa ja muurikkalettuja!

Avustusta kaukolämpölaitteistojen uusimiseen enintään 90-asteiseen kaukolämpöveteen sopivaksi voi hakea Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARAsta arviolta lokakuusta 2022 alkaen.

Skip to content