Ajankohtaista

Asiakastarina – Katselmuskäynti

Elina Harjunen ja Kari Nousiainen saivat energianeuvojalta hyvän käsityksen taloonsa sopivista lämmitysratkaisuista.

EnergiaHelppi oli omakotitaloasukkaiden tukena heidän suunnitellessaan vanhan öljylämmityksen korvaamista uudella lämmitysmuodolla. 

Elina Harjunen ja Kari Nousiainen asuvat Hyvinkäällä 1950-luvun lopulla rakennetussa puutalossa, jota ympäröi laaja puutarha hedelmäpuineen ja marjapensoineen. He olivat miettineet jo jonkin aikaa öljylämmityksen vaihtamista ekologisempaan ja edullisempaan lämmitysmuotoon.

Kari törmäsi EnergiaHelppiin etsiessään lisätietoa netistä. Hän soitti neuvontaan ja sopi maksuttomasta katselmuskäynnistä. Vieraaksi saapui HLV:n palveluinsinööri Ville Rouvinen, joka tutustui kiinteistöön ja esitti omat näkemyksensä käytettävissä olevista vaihtoehdoista sekä niiden energiatehokkuudesta, kustannuksista ja hyötysuhteesta öljylämmitykseen verrattuna. Elina ja Kari kommentoivat molemmat, että energiakatselmus paikan päällä oli heille hyvä vaihtoehto.

Taloa ei voitu liittää kaukolämpöön, koska kiinnostuneita ei ollut tarpeeksi. Joten jäljelle jäi kaksi vaihtoehtoa, joista valittiin ilma-vesilämpöpumppu. Elina ja Kari pääsivät energianeuvonnan avulla alkuun lämmitystavan vaihdosta ja saivat selvyyden eri vaihtoehdoista ja tarvittavista toimenpiteistä. He mainitsivat myös, että energianeuvonta oli sopivan puolueetonta, joka herätti luottamusta palveluun.  

Skip to content